19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADIK

Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, gerçekleştirilen aktiviteler ile coşkuyla kutlandı.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törenlere; Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Cuma Çoban, kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu söyledi.

Aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade eden İl Müdürü Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında “Ya İstiklal Ya ölüm” parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin ve sporun önemini şu sözlerle ifade etmiştir; ‘Her şey unutulur, fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki: hiçbir şeyi unutmayacaktır.'' dedi.

Etkinlikler daha sonra şiirlerin okumasının ardından, Gençlik Spor Kulübü Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam etti.
Etkinlikler; Vali Süleyman Elban, Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül ve belgelerini vermesiyle son buldu.

Belediye Başkanımız Selim Yağcı, programın sonunda spor eğitmenleri ve öğrencilerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Oluşturulma Tarihi : 19.05.2017